Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Вівторок, 12 липня 2022, 15:20

До лікарень Львова госпіталізували майже п'ять тисяч переселенців

медичний заклад у Львові

Загалом з початку широкомасштабної війни майже 80 тисяч переселених українців отримали медичну допомогу у Львові, 4860 з них поклали до лікарень.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні майже 80 тисяч українців, які вимушено переїхали до Львова через війну, отримали медичну допомогу та консультації у львівських медичних закладах.

"Ми багато працюємо у наданні медичної допомоги вимушено переміщеним людям. Це і невідкладна допомога, і профілактика, і планова вакцинація дітей. Також допомога дітям, жінкам і породіллям, допомога всім, хто її потребує" – наголосила керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Леся Кобецька.

За її словами, за час війни 4860 вимушено переміщених українців госпіталізували до лікарень Львова з різними травмами і пораненнями  (зараз на лікуванні перебуває 262 людини, інших уже виписали). За амбулаторною допомогою в поліклініки звернулись 55 862 українці, з них 7817 – діти, 1979 – вагітні жінки. Мобільні бригади на пунктах реєстрації та тимчасового перебування надали допомогу 18 633 людям, з них 92 – за останню добу.

Нагадаємо, станом на 2 червня, як внутрішньо переміщені особи у Єдиній інформаційній базі даних зареєструвались 242 тисячі людей, які вимушено прибули на Львівщину, з них 75 тисяч – діти. Загалом на їх підтримку у Львівській області передбачили 78 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.