Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

житло для переселенців

loda.gov.ua

Понеділок, 18 липня 2022, 13:57

У Мостиськах відкрили наметове містечко для переселенців

житло для переселенців

Містечко для переселенців облаштувати на території школи.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Сьогодні, 18 липня, на території Мостиського закладу загальної середньої освіти №1 Яворівського району запрацювало наметове містечко для внутрішньо переміщених осіб.

Містечко зводили упродовж двох місяців волонтерами швейцарської організації Remar S.O.S й воно має на 100 місць у наметі площею 500 кв.м. Тут є спальні місця із ліжками, матрацами та подушками. Є також їдальня, де переселенці отримуватимуть безплатне триразове харчування, душові, туалети.

З нагоди відкриття організатори роздали малозабезпеченим жителям громади понад 300 продуктових наборів. За словами координатора Remar S.O.S. п. Пауло Олівейра надання подібної допомоги планується щомісячно.

Нагадаємо, на початку липня у селі Бортятин Яворівського району відкрили модульне містечко для внутрішніх переселенців, створене за кошти міжнародного благодійного фонду Safe Pass Group.

Додамо, раніше на території Львівської області відкрили 4 модульні містечка, 3 – у Львові та 1 – у с. Хоросно Солонківської ОТГ. Наразі триває будівництво ще одного містечка у Стрийській ОТГ, також планують звести нові містечка у Добротвірській та Дрогобицькій громадах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.