Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Оксана Жолнович

Вівторок, 19 липня 2022, 13:00

Галичанка Жолнович стала новою міністринею соцполітики

Оксана Жолнович

Верховна Рада призначила львів'янку Оксану Жолнович новою міністеркою соцполітики.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 19 липня, Верховна Рада призначила Оксану Жолнович на посаду міністерки соціальної політики України. "За" її призначення проголосували 282 народних депутати.

Вчора нардепи звільнили з цієї посади Марину Лазебну, яка 15 липня подала заяву про відставку.

Зазначимо, Оксана Жолнович з 2020 року й до свого призначення керувала департаментом соціальної політики та охорони здоров'я в Офісі президента, а також з 2019 до 2021 року була радницею міністра соціальної політики.

У 2017-2019 роках Жолнович була помічницею ректора Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. За професією –  адвокат у сфері трудового, цивільного, сімейного та адміністративного права, навчалася у ЛНУ ім. Франка. У 2009-2019 входила до Ради адвокатів Львівської області.

У 2015 році була кандидаткою на виборах міського голови Львова від партії Сила людей та балотувалася до Львівської обласної ради. Детальніше – у статті "Дебатний бліцкриг".

У своїй декларації про доходи за 2014 рік Оксана Жолнович вказала, що має дві земельні ділянки, проте обходиться без будинку та власного авто.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.