Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Москаленко

Понеділок, 25 липня 2022, 17:30

Москаленко вимріяв у Львові площі імені Маркіяна Іващишина та Станіслава Лема

Андрій Москаленко

У Львові стартувало онлайн-голосування щодо присвоєння нових назв 25 вулицям міста, названим на честь російських та радянських діячів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні у Львові стартував другий етап онлайн-опитування щодо перейменування 25 вулиць міста, які носять імена російських діячів та місцевостей сучасної РФ.

Голосування триватиме до 1 серпня тут, а пропозиції, що наберуть найбільше голосів, матимуть один голос при затвердженні нових назв під час засідання робочої групи з цього питання. Фінальне рішення щодо перейменування має затвердити сесія Львівської міської ради.

"На цьому етапі мешканці можуть обрати один із запропонованих варіантів до теперішніх вулиць: Сергія Боткіна, Олексія Венеціанова, Михайла Врубеля, Софії Ковалевської, Володимира Комарова, Коряцька, Миколи Лобачевського, Степана Мельничука, Дмитра Мендєлєєва, Ігоря Михальчука, Івана Павлова, Василя Перова, Кіндрата Рилєєва, Петра Чайковського, Петра Шеремети, Олександра Засядька, Володимира Філатова, Івана Айвазовського, Льва Жемчужникова, Братня, Визвольна, Металістів, Переможна, Олександра Шумського, Заводська.

Відзначу, що іменами видатного письменника-фантаста Станіслава Лема та громадського і культурного діяча Маркіяна Іващишина у Львові назвуть площі. Зараз обговорюємо, які саме" – наголосив перший заступник міського голови Львова, голова робочої групи з перейменування вулиць Андрій Москаленко.

Нагадаємо, всього на території Львівської ОТГ планують перейменувати 53 вулиці, названі на честь російських та радянських діячів: у Львові – 41, у Винниках – 6, у смт Рудне – 5, у с. Підрясне – 1.

Перший етап голосування щодо перейменування 14 вулиць завершився 23 червня. З результатами голосування можна ознайомитися тут.

У Львівській міськраді наголосили, що перейменування вулиць у Львові не спричинить жодних фінансових витрат для мешканців та підприємців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.