Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мобілізація

П'ятниця, 29 липня 2022, 16:54

В Україні заборонили мобілізовувати родичів загиблих бійців ЗСУ

мобілізація

Верховна Рада розширила перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 29 липня, Верховна Рада схвалила законопроєкт №7481, яким розширила перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації.

"За" проголосували 282 народних депутатів.

Документ вносить зміни до закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, доповнюючи частину 1 статті 23 "Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані" новим абзацом такого змісту:

"жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану".

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 23 серпня. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.