Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Васько

Фб Васька

Середа, 3 серпня 2022, 16:11

Медичні профспілки Львова вимагають перевірити діяльність Андрія Васька

Андрій Васько

Профспілки звинувачують керівника Львівського центру екстреної медичної допомоги Андрія Васька в численних порушеннях законодавства.

Про це йдеться у матеріалах, які опинилися у розпорядженні Варіантів.

Профспілки Львівського центру екстреної медичної допомоги, Львівської станції швидкої медичної допомоги та професійної медичної спілки "103" направили офіційне звернення до голови Львівської облради, директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА та керівника ГУ Держпраці Львівщини щодо діяльності керівника Львівського центру екстреної медичної допомоги Андрія Васька.

Профспілки вимагають проінспектувати КНП "Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" та надати оцінку управлінської діяльності в.о генерального директора цієї лікарні Андрія Васька.

"У підприємстві відбуваються часті незрозумілі зміни штатного розпису, без повідомлення професійних спілок і, на даний час, на наші письмові запити ми не отримали відповіді – які процеси відбувається у підприємстві – реорганізація, реструктуризація, оптимізація, перепрофілювання штатних одиниць, скорочення штатів, а основне – чи відбуваються у підприємстві зміни в організації виробництва і праці, та в цілому – організація трудових відносин в умовах воєнного стану.

На офіційні, зареєстровані у канцелярії підприємства як вхідна кореспонденція, письмові інформаційні запити профспілок щодо перечислених вище процесів у підприємстві, відповіді від в.о. генерального директора Васька не отримано" – йдеться у зверненні.

Крім цього, профспілки заявляють, що з часу призначення Васьківа на цю посаду, вони, всупереч чинному законодавству, не включені у склад тарифікаційної комісії, він не погоджує з ними розподіл премій у підприємстві.

"Профспілкові організації неодноразово звертались усно та у письмовій формі до в.о. гендиректора Васька А. Р. з проханням надати роз’яснення чому розподіл премій не погоджується з профспілками, надати роз'яснення щодо непропорційності та великого розриву у виплатах заробітної плати та премій між працівниками виїзних бригад та адміністрацією й адміністративно-господарської служби. Зокрема одним працівникам нараховувалась премія у розмірі 2% іншим – у розмірі 200-300- 400-580%" – наголошують профспілки.

У зверненні також йдеться, що Андрій Васьків необґрунтовано звільняє працівників, накладає дисциплінарні стягнення, порушує норми етики у спілкуванні з ними, неодноразово вживає ненормативну лексику.

Крім цього, профспілки звинувачують Васьківа у недоукомплектації складу виїзних бригад, тобто наявність одного медичного працівника у складі виїзної бригади для надання екстреної медичної допомоги пацієнтам на дошпитальному етапі, що є порушенням закону "Про екстрену медичну допомогу".

Це звернення розглянула на своєму засіданні 27 липня постійна комісія з питань охорони здоров’я та материнства Львівської облради. У результаті розгляду звернення керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис своїм наказом створив спеціальну комісію, яка до 12 серпня має перевірити всю інформацію, викладену у зверненні профспілок.

Зазначимо, Андрій Васько з 2020 року очолює Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф як виконуючий обов'язки генерального директора. До цього він був заступником директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

У червні цього року, з нагоди Дня медичного працівника, президент Володимир Зеленський нагородив Васька почесним званням "Заслужений лікар України".

Додамо, нещодавно Шевченківський райсуд зобов'язав Львівський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поновити на роботі лікаря, якого звільнив Андрій Васько.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.