Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

НУ "Львівська політехніка"

Середа, 17 серпня 2022, 13:50

Львівська політехніка планує використати мозаїку з вулиці Просвіти

НУ "Львівська політехніка"

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про передачу мозаїки з вул. Просвіти для НУ "Львівська політехніка".

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 5 серпня 2022 року.

Депутати підготували ухвалу, згідно з якою планують безоплатно передати мозаїку НУ "Львівська політехніка", отриманої при капітальному ремонті вул. Просвіти.

Як йдеться у документі, "Львівська політехніка" звернулася до депутатів з проханням передати їй 70 кв.м мозаїки для облаштування центральної частини території біля головного корпусу університету.

"Львівському комунальному підприємству "Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району" передати безоплатно Національному університету "Львівська політехніка" 70 кв. м мозаїки, отриманої при капітальному ремонті вул. Просвіти, для проведення робіт з благоустрою центральної частини території біля головного корпусу НУ "Львівська політехніка" зі сторони вул. Професорської" – йдеться у проєкті ухвали.

Додамо, ще у жовтні 2019 року у місті зареєстрували електронну петицію з вимогою заборонити демонтаж бруківки. За словами автора, громада міста Львова обурена неодноразовими випадками демонтажу та вивезення історичної бруківки.

Зокрема, у березні 2019 року активіст знайшов львівську бруківку на смітнику, яку викинули на мулових полях ЛКП "Львівводоканал". 
Натомість грудні 2017 року у міськраді заявили, що у Львові обліковують всю демонтовану з доріг бруківку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.