Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Укрзалізниця

Вівторок, 9 серпня 2022, 15:23

До кінця серпня з Рава-Руської до Польщі курсуватиме міжнародний поїзд

Укрзалізниця

В області тривають роботи з відновлення євроколії з міста Рава-Руська до кордону з Польщею.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

На Львівщині тривають роботи з відновлення євроколії з міста Рава-Руська до кордону з Польщею й до кінця серпня запустять курсування міжнародного поїзда.

За словами заступника начальника Львівської ОВА Юрія Бучка, ще з лютого Львівська ОВА за кошти обласного бюджету та громад розробляла ПКД щодо відновлення євроколії протяжністю 8 кілометрів та вокзалу у місті Рава-Руська з можливістю проводити митний контроль.

"Станом на сьогодні вже активно прокладають нову колію та приступили до реконструкції вокзалу. Зі свого боку ми забезпечили вчасне виготовлення проєктно-кошторисної документації вартістю понад 4 млн гривень. А вже за кошти держбюджету зараз виконують необхідні роботи із реконструкції" – зазначив Юрій Бучко.

Він пояснив, що доки триватиме реконструкція вокзалу, планують створити тимчасові митні та прикордонні павільйони для пропуску пасажирів.

"Зважаючи на воєнну ситуацію та потік внутрішньо переміщених осіб на Львівщину, реалізація цього проєкту є вкрай важливою. Це дозволить розвинути пасажирські перевезення, стане альтернативою іншим видам транспорту для перетину кордону та розвантажить пункти пропуску" – додав Бучко.

Нагадаємо, 15 лютого Львівська ОВА, Рава-Руська міськрада, Добросинсько-Магерівська сільрада та Укрзалізниця підписали меморандум про співпрацю щодо розбудови залізничної інфраструктури на території Рава-Руської ОТГ.

Йдеться про ремонт колії європейського зразка завдовжки 8 кілометрів, а також реконструкцію залізничного вокзалу у Рава-Руській з можливістю проводити митний контроль.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.