Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Будинок вчених

budynokvchenyh.lviv.ua

Середа, 10 серпня 2022, 15:39

Львівська прокуратура хоче віддати Будинок вчених усім львів'янам

Будинок вчених

Прокуратура планує забрати Будинок вчених у Львівської профспілки працівників освіти і науки та повернути в комунальну власність.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Галицька окружна прокуратура Львова подала позов до Господарського суду Львівської області щодо повернення приміщення Будинку вчених з приватної у комунальну власність.

"Всупереч чинному законодавству, приміщення знаходиться у приватній власності Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, хоча будівля належить до списку пам'яток, що не підлягають приватизації. Фактично, будівля Будинку вчених використовується з метою отримання прибутку, що суперечить поняттю неприбуткової організації" – наголосили в прокуратурі.

За даними прокуратури, приміщення належало до обласної комунальної власності та правових підстав для передачу його у приватну власність не було.

"Рішення про передачу майна прийнято з порушенням вимог Цивільного кодексу, ЗУ "Про власність", ЗУ "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності". Прокуратура в суді наполягатиме на поверненні громаді вказаного нерухоме майно у самому центрі Львова загальною площею понад 3200 кв.м" – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі також зазначили, що повернення Будинку вчених у комунальну власність зробить неможливим проведення тут розважальних масових заходів.

"Така позиція прокуратури унеможливить в подальшому факти проведення сумнівних масових заходів, в історичній пам'ятці міста Львова, як от молодіжна вечірка, яка відбулась в листопаді минулого року та набула широкого негативного резонансу у ЗМІ" – додали в прокуратурі.

Додамо, 27 листопада 2021 року, у День вшанування пам'яті жертв Голодоморів й під час карантину, блогер з Чернівців провів гучну вечірку. Тоді ж, внаслідок розголосу, Львівська міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення призупинити господарську дільність Будинку вчених через порушення карантинних вимог.

А на початку грудня у приміщенні Львівської міської ради помер директор Будинку вчених Роман Славітич.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.