Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Маркіян Іващишин

Четвер, 11 серпня 2022, 16:47

Один зі львівських скверів носитиме ім'я Маркіяна Іващишина

Маркіян Іващишин

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про присвоєння скверу назви на честь Маркіяна Іващишина.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 8 серпня 2022 року.

Депутати підготували ухвалу, якою планують присвоїти одному з скверів у Львові назву "Закапелок Маркіяна Іващишина".

Як йдеться у документі, назвати на честь директора та засновника Мистецького об'єднання "Дзиґа" Маркіяна Іващишина планують сквер, що знаходиться між вул. Вірменською та пл. Музейною у Львові.

"Присвоїти скверу між вул. Вірменською та пл. Музейною назву "Закапелок Маркіяна Іващишина". Галицькій районній адміністрації у місячний термін виготовити та встановити таблиці з назвою "Закапелок Маркіяна Іващишина" – йдеться у проєкті ухвали.

Також депутати планують доручити ЛКП "Міський центр інформаційних технологій" у місячний термін внести зміни до бази даних, електронних карт міста, вебсторінки міської ради тощо.

Зазначимо, Маркіян Іващишин помер у 2019 році, його поховали на Личаківському кладовищі. Свого часу Іващишин розповів Варіантам про історію клубу "Лялька".

Також у квітні цього року львівські мистці пропонували назвати вулицю Чайковського вулицею Маркіяна Іващишина.

Додамо, на території Львівської ОТГ планують перейменувати 53 вулиці, названі на честь російських та радянських діячів: у Львові – 41, у Винниках – 6, у смт Рудне – 5, у с. Підрясне – 1.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.