Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

індустріальний парк у Дрогобичі

drohobych-rada.gov.ua

Четвер, 18 серпня 2022, 11:38

Будівництво індустріального парку в Дрогобичі планують розпочати у листопаді

індустріальний парк у Дрогобичі

У листопаді може розпочатися будівництво майбутнього індустріального парку "Галіт".

Про це повідомила пресслужба Дрогобицької міської ради.

Будівництво майбутнього індустріального парку "Галіт" в Дрогобичі може стартувати уже в листопаді – затверджено керуючу компанію, якою стала ТОВ "ЄТІ ПРО", та вдосконалено концепцію промислової зони.

За словами представника керуючої компанії Сергія Іванова-Костецького, зміни концепції майбутнього індустріального парку стосуються кількох аспектів: площу парку розширили з пропонованих на початку 93,3 тисячі м² до 101,3 тисячі м².

Також буде збільшено кількість робочих місць – до 1 470 осіб. Паралельно збільшено і перелік галузей майбутнього парку. У вересні-жовтні очікують на внесення Еко-смарт індустріального парку Дрогобича до реєстру. Загалом черг будівництва передбачено п’ять – увесь процес завершать за 4,5 роки. Першу чергу індустріального парку "Галіт" планують відкрити за 13-14 місяців.

"Загальна площа парку становитиме 101,3 тисячі м² і налічуватиме понад 300 так званих виробничих площ або ж лотів під бізнес. Акцент робимо на малий і середній бізнес, спираючись на досвід європейських парків" – наголосив директор ТОВ "ЄТІ-ПРО" Сергій Іванов-Костецький.

Виробничі площі для бізнесу, так звані лоти в "Галіті" передбачені в розмірах від 288 м² до 800 м². Окрім виробничих та складських приміщень в Еко-смарт індустріальний парк "Галіт" облаштують й об’єкти соціальної інфраструктури – міні АЗС, зони релаксу для дітей, міні-кафе, парковки, укриття.

Нагадаємо, у червні Дрогобицька міськрада оголосила відкритий конкурс з відбору керуючого Еко-смарт індустріального парку "Галіт".

Додамо, Верховна Рада України прийняла законопроєкти, якими запровадила податкові та митні пільги для індустріальних парків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.