Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

конвертаційний центр

Фб Козицького

Середа, 24 серпня 2022, 10:52

У Львові викрили діяльність масштабного конвертаційного центру

конвертаційний центр

У місті викрили незаконну діяльність понад 30 підприємств, які були складовою конвертаційного центру.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Львівської ОВА, у яких податкову звинуватили в незаконному відшкодуванні ПДВ фіктивним підприємствам після отримання інформації щодо суб’єктів господарювання, яким погоджено відшкодування ПДВ в сумі понад 1 мільйон гривень.

"Минулого місяця я підняв питання непрозорого механізму діяльності ДПС у Львівській області. Мова йшла про незрозуміле ухвалення рішень в ручному режимі щодо відшкодування тому чи іншому суб’єкту господарювання ПДВ.

Як з’ясувалось такі цифри та факти у правоохоронних органів є. І вони стосуються незаконної діяльності підприємств, які були складовою конвертаційного центру у Львові" – написав Козицький.

За його словами, прокуратура встановила, що низка підприємств надавали послуги з мінімізації податкових зобов’язань та штучного формування податкового кредиту іншим підприємствам через "документальне відображення фінансово-господарських операцій без їхнього реального проведення".

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили чорнові записи та чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, 32 печатки фіктивних підприємств, які входили до складу групи, податкову документацію.

"Крім того, директору підприємства, яке незаконно сформувало та завищило податковий кредит, внаслідок чого ухилилось від сплати до бюджету податків на суму понад 3,2 млн грн, сьогодні повідомили про підозру за ст. 212 КК України" – додав Козицький.

Нагадаємо, наприкінці липня керівництво Львівської ОВА заявило, що звернеться до правоохоронців з вимогою розслідувати факти, які, на їхню думку, свідчать про незаконні дії ГУ ДПС у Львівській області.

Натомість у Податковій Львівщини заперечували всі звинувачення Львівської ОВА у незаконному відшкодуванні ПДВ фіктивним підприємствам.

Додамо, з лютого Андрій Щербак став в.о. начальника ДПС у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.