Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Академія Сухопутних військ

loda.gov.ua

Середа, 24 серпня 2022, 11:21

Зв шість місяців війни з РФ загинули понад 130 випускників Академії сухопутних військ

Академія Сухопутних військ

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну загинули 137 випускників Академії сухопутних військ ім. Сагайдачного.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА. 

Сьогодні, 24 серпня, у Львові освятили меморіальні плити на Алеї Слави Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, на яких викарбувані прізвища випускників академії сухопутних військ, які загинули під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Загалом 205 випускників Академії сухопутних військ загинули за Україну – 137 з них загинули від початку повномасштабного вторгнення військ РФ. 32 випускники отримали звання Героя України, 13 з них – посмертно.

Також у межах заходу за сумлінне виконання службових обов'язків, особистий внесок у зміцнення обороноздатності країни, високі показники у службі і навчанні та з нагоди 31-ої річниці Дня Незалежності України нагородили грамотами:

- полковника Супрігана Валерія – начальника центру підвищення кваліфікації Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного;

- підполковника Дегтяренка Віталія – ад'юнкта штатного науково-організаційного відділу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного;

- майора Стеціва Ярослава – ад'юнкта штатного науково-організаційного відділу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного;

- майора Ковалишина Івана – старшого офіцера відділу підготовки військ Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного;

- старшого солдата Залуцького Юрія – курсанта факультету ракетних військ і артилерії Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 21 листопада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.