Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Григорій Козловський

П'ятниця, 26 серпня 2022, 11:55

Козловський узрів порохоботський слід в атаках на його Рух

Григорій Козловський

Львівський ФК Рух заявив про хакерську атаку на його сайт, вбачає у цьому російський слід та звинувачує прихильників Петра Порошенка.

Про це повідомляє львівський футбольний клуб Рух на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 25 серпня, у ФК Рух заявили, що офіційний сайт львівського футбольного клубу не працює через DDoS-атаки – хакерський інструмент, який діє як спрямована на один сайт велика кількість запитів (заходів) з метою паралізувати його роботу.

"Офіційний сайт "жовто-чорних" піддався DDoS-атаці, через що на цей момент не функціонує. Як бачимо зі скріншотів нижче, на сайт "жовто-чорних" така кібератака була здійснена вдень 24 серпня – за дві години до матчу Рух – Металіст. Ще потужніша DDoS-атака була здійснена зранку 25 серпня. Сайт і надалі не функціонує.

Як нам стало відомо, ця кібератака була здійснена "порохоботами", які проявляли свою активність ще під час виборів. Цілком вірогідно, що у атаках на сайт Руху присутній і російський слід. Відтак просимо звернути увагу на кінцевого бенефіціарного власника Setanta, чий бізнес досі працює на території Білорусі" – заявили у Русі.

Зазначимо, 24 серпня у Львові на гру Руху з Металістом представники львівського клубу не допустили офіційного транслятора матчу – знімальну групу Setanta на стадіон, а намагалися транслювати гру через інші канали.

Через це ФК Рух має сплатити 530 000 грн штрафу: 250 000 грн за перше порушення зобов’язання транслювати матч на телеканалі офіційного мовника та 280 000 грн за недопуск пересувних трансляційних станцій Setanta на позиції для знімання.

Додамо, президентом клубу є львівський бізнесмен і ексдепутат Львівської обласної ради Григорій Козловський. На місцевих виборах-2020 він пройшов до Львівської обласної ради від партії Європейська Солідарність. У 2015-2020 роках він був депутатом Львівської міськради у складі партії Блок Петра Порошенка.

У червні цього року Львівська облрада достроково припинила його депутатські повноваження за поданою ним заявою. Як пояснювала тоді дії Козловського голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, він вирішив зайнятися іншими справами, тому в нього немає часу на депутатську діяльність.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.