Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

Понеділок, 29 серпня 2022, 17:00

На Львівщині продали майже 840 земельних паїв

земельна ділянка

Середня вартість 1 га землі в області становить близько 76 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Починаючи з 1 липня 2021 року, на території Львівської області в рамках ринку землі було укладено правочинів на майже на 3 тисячі га, з яких 1118 га – це площі проданих 838 земельних паїв.

Натомість за період повномасштабної війни в області продали 247 паїв на площу 366 га.

Як пояснили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА, середня вартість гектара на Львівщині становить близько 76 тис. грн, що поступається лише Київській області. Найдорожчий пай площею 0,94 га продали за понад 5 млн грн. Він розташований на території Сокільницької громади Львівської області.

"Середня вартість гектара паю в області становить близько 76 тис. грн та поступається лише Київській. По Україні, з моменту скасування мораторію продали близько 148 тис. га паїв, при цьому частка Львівщини тут становить менше відсотка. Це свідчить про те, що в нашій області ринок землі не спішний" – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

За її словами, найактивнішими за кількістю угод та площею земель щодо яких зареєстровані правочини з 24 лютого цього року є Харківщина (25,96 тис. га), Херсонщина (14,42 тис. га) та Дніпропетровщина (14,27 тис. га). 

Додамо, з 1 липня 2021 року в Україні стартував продаж землі сільськогосподарського призначення. До 2024 року купувати землю можуть тільки фізичні особи-українці з обмеженням в 100 гектарів.

Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.