Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

П'ятниця, 26 серпня 2022, 15:57

Укргазвидобування спорудить чотири свердловини для пошуку газу на Львівщині

газопостачання

Укргазвидобування планує спорудити чотири свердловини для видобутку газу на території Самбірського, Яворівського та Дрогобицького районів.

Про це йдеться у повідомленнях про процедуру оцінки впливу на довкілля АТ "Укргазвидобування", опублікованих на сайті департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

"Укргазвидобування" планує спорудити чотири розвідувальні свердловини, що знаходяться на території Берестянської площі (поблизу села Викоти Бісковицької ОТГ Самбірського району), Липовецького газового родовища (поблизу села Свидниця Яворівської ОТГ Яворівського району) та Південно-Грабинського газового родовища (поблизу села Городківка Меденицької ОТГ Дрогобицького району) для виявлення покладів газу.

Зокрема, глибина свердловини №10 Берестянської площі становитиме до 4000 м, свердловин №11 та №12 Липовецького родовища – до 1650 м, а свердловини №17 Південно-Грабинського газового родовища – до 8 500 м.

Очікуваний об’єм видобутку природного газу з свердловини на Берестянській площі становить до 60 тис. м³ за добу, з свердловини на Південно-Грабинському родовищі – до 20 тис. м³, з свердловин на Липовецькому родовищі – до 15 тис. м³ з кожної.

Для їх спорудження передбачається використати бурові дизельні верстати, які працюють на дизпаливі, а на період спорудження свердловин укладуть угоди на використання земельних ділянок площею до 3,5 га кожна.

При бурінні свердловин установкою з дизельним приводом встановлюється санітарно захисна зона 500 м. 

Як йдеться у повідомленні, місцеві громади отримають 3% від рентної плати за користування надрами (видобуток природного газу і нафти), а до обласного бюджету надійде 2%.

Нагадаємо, у червні Мінрегіон закликав українців готуватися до холодів уже зараз та повідомив про зниження температури в приміщеннях до 16-20 градусів. Також українців закликають запастися дровами до нового опалювального сезону.

До 1 жовтня управляючі компанії та ОСББ у Львові мають встановити металеві пічки у підвалах чи укриттях житллових будинків. Також Львівська міськрада просить львів'ян запастися електрочайниками, електроплитами та сухим спиртом на зиму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.