Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Роман Грицевич

Фб lvivrada

Середа, 31 серпня 2022, 16:20

Українсько-ізраїльська благодійна художня виставка відкрилася у Львові

Роман Грицевич

Українсько-ізраїльська благодійна художня виставка "Земля майбутньої весни" відкрилася минулого тижня у Львові в Музеї історії релігії.

Про це Варіантам розповів один з організаторів виставки, депутат Львівської міської ради Роман Грицевич. 

На виставці представлені картини ізраїльської художниці, яка народилася у Львові, Зої Север, а також художника-аматора, офіцера прикордонної служби України Андрія Білобородченка.  Всі виставкові полотна об'єднані єдиною жанровою тематикою, і це – пейзажі. Кошти, що зберуть від продажу картин і листівок, організатори передадуть на потреби Збройних сил України. 

"Обидва художники, незалежно один від одного, перенесли на полотно не те, що лякає, а те, заради чого хочеться жити", – наголосив Роман Грицевич. 

"Не хотілося робити чергову виставку про все, що відбувається зараз, про смерть, кров. Ця виставка є поглядом на те, як воно все буде після перемоги. Сьогодні це така трохи фантастична реальність, але ми віримо, що вона перетвориться просто в реальність. Назвали виставку "Земля майбутньої весни", тому що весна – це метафора відродження, відновлення та того, що буде. Мої роботи сюжетно прив'язані до України, а в Андрія – це більше пейзажі світу", – розповіла Зої Север. 

Голова Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби, екссекретар Львівської міської ради Анатолій Забарило, який на запрошення організаторів відвідав виставку, наголосив на вдалому форматі мистецької благодійної ініціативи, а також відзначив Романа Грицевича за організацію заходу. 

"Депутат Роман Грицевич, з яким ми разом працювали в попередньому скликанні Львівської міської ради, вже чимало років без зайвого галасу, без дорогої реклами та патронату влади підтримує ініціативи з метою популяризації української культури у рідному місті, а також у всьому світі. Це надзвичайно важливо саме зараз, але це дуже складна справа в час війни.  

Успіх виставки "Земля майбутньої весни" переконує, що Роман Грицевич наразі є найкращим організатором і модератором міжнародних культурних подій у Львові, рівних йому в цьому немає. Багато львів'ян відвідали цю виставку, а також доклалися до підтримки української армії лише протягом першого тижня її роботи. Тому Роман Грицевич все робить від серця, а також є знавцем і фаховим менеджером. Роботи Зої Север експонують у галереях та музеях Ізраїлю та інших країн, продають на аукціонах, зберігають у приватних колекціях", – зазначив Анатолій Забарило.

Нагадаємо, що Роман Грицевич є депутат Львівської міськради з 2002 року. Заступник голови постійної депутатської комісії комунального майна та власності у Львівській міській раді. Президент федерації дзюдо у Львівській області. Голова клубу української греко-католицької інтелігенції. Засновник та голова правління ГО "Незабутня Квітка". 

Анатолій Забарило обіймав посаду секретаря Львівської міськради у 2015-2020 роках. Нагадаємо, що 2021 році Товариство українсько-іспанської дружби підтримало вимоги вчителів іспанської мови, які закликали не скорочувати години на викладання іноземних мов, як це передбачає реформа Нової української школи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.