Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Вівторок, 13 вересня 2022, 16:26

На Львівщині на одну вакансію претендують двоє безробітних

Львів

Станом на початок вересня в області на одне вільне місце праці в середньому претендували двоє осіб.  

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 вересня обласна служба зайнятості допомогла знайти роботу 10,5 тисячі осіб, у тому числі 8,7 тисячі безробітних.

"На початку вересня за сприяння служби зайнятості роботу шукали стільки безробітних, скільки ми працевлаштували за вісім місяців поточного року. Для порівняння, торік у цей час безробітних було вдвічі більше – 17,9 тисячі" – наголосив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, така ситуація зумовлена змінами до законодавства, згідно з якими під час війни після перебування в статусі безробітного понад 30 днів підходящим місцем праці для особи вважається будь-яка пропозиція працевлаштування.

Станом на 1 вересня вільними залишалися 4,1 тисячі робочих місць. До топ-5 професій, за якими зафіксовано найбільше варіантів роботи, входили швачки, слюсарі різного профілю, водії автотранспортних засобів, електромонтери та оператори автоматичних та напівавтоматичних ліній та верстатів.

Середній розмір заробітної плати узаявлених вакансіях становив 9,3 тис. грн. Високу зарплату – більш як 24 тис. грн – фірми і компанії пропонують водіям автотранспортних засобів (міжнародні перевезення), машиністам крана автомобільного, трактористам-машиністам сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, агрономам, машиністам механічного котка, інженерам-програмістам, інженерам-конструкторам,менеджерам (управителям) на автомобільному транспорті.

Зазначимо, станом на середину липня в області офіційно зареєстрували 9,8 тисячі безробітних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.