Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

військовий облік

Середа, 7 вересня 2022, 16:15

Військовий облік для жінок успішно перенесли на наступний рік

військовий облік

Міністерство оборони України на рік відтермінувало військовий облік для жінок.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 6 вересня, міністр оборони Олексій Резніков підписав наказ про відтермінування на рік, до 1 жовтня 2023 року, взяття жінок на військовий облік.

"Міноборони, в межах повноважень, підготувало наказ, яким вчергове відтермінувало строки взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік – до 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ вчора, 6 вересня, підписав міністр оборони Олексій Резніков" – написала Маляр.

За її словами, наразі в парламенті на рівні профільного комітету Верховної Ради доопрацьовується проєкт закону про взяття на військовий облік жінок.

"Норма про обов'язкову постановку жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік регулюється саме законом. Ми ж, в межах своїх повноважень, можемо лише відтермінувати строки. Тож, ще на рік – до 1 жовтня 2023, їх відтерміновано, а за цей час парламентарі зможуть на законодавчому рівні встановити, що військовий облік жінок відповідних професій/спеціальностей є виключно добровільним" – додала Маляр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 жовтня 2022 року жінки 14 спеціальностей мають стати на військовий облік. Натоміть у липні в Генеральному штабі ЗСУ заявили, що на обов'язковий військовий облік братимуть жінок лише за їхньою згодою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.