Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

wroclaw.pl

П'ятниця, 9 вересня 2022, 13:59

Міста Польщі та Нідерландів долучаться до будівництва реабілітаційного центру у Львові

Андрій Садовий

Вроцлав і Бреда допоможуть збудувати великий реабілітаційний центр у Львові.

Про це повідомляє польське видання Wroclaw.

У середу, 7 вересня, під час найбільшого економічного форуму Польщі в Карпачі міський голова Львова Андрій Садовий, президент Вроцлава (Польща) Яцек Сутрик та віцемер Бреди (нідерландського міста-партнера Вроцлава) Боаз Аданк домовилися про тристоронню співпрацю, у межах якої Вроцлав та Бреда долучаться до будівництва реабілітаційного центру "Незламні" у Львові.

Зустріч під час економічного форуму стала продовженням роботи над меморандумом Вроцлав-Львів-Бреда, який уточнює обсяги допомоги Львову, як з точки зору поточних потреб (підтримка біженців), так і спільної розробки заявки до Європейського Союзу у сфері підтримки міських територій, або довгострокової діяльності (наприклад, підтримка України в процесі приєднання до ЄС та спільна дія з будівництва центру "Незламні" у Львові).

"Ми підтримаємо цей проєкт. Ми зробимо все можливе, щоб представити план будівництва реабілітаційної лікарні в кожному голландському місті" – наголосив Боаз Аданк.

Аби спростити збір необхідних коштів, львівська влада вирішила заснувати міжнародну фундацію, осередком якої буде Польща. Відділення, що працюють в окремих країнах, зможуть збирати кошти, необхідні для реалізації проєкт "Незламні".

Орієнтовна вартість будівництва реабілітаційного центру – 77 млн ​​євро.

Зазначимо, ще у середині квітня стало відомо, що у Львові планують збудувати реабілітаційний центр для важкопоранених. Автором проєкту реабілітаційного центру є  архітектурна компанія "АБМК". Переглянути проєкт комплексу можна за посиланням.

У червні стартувала донорська конференція щодо будівництва центру "Незламні".

Додамо, соцмережа ТікТок погодилася виступити партнером реабілітаційного центру "Незламні" у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.