Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

брама на ринку "Добробут"

Четвер, 15 вересня 2022, 11:35

Міськрада Львова розпочала демонтаж огорожі біля ринку Добробут

брама на ринку "Добробут"

У Львові розпочали демонтаж огорож на вулиці Старій, що позаду ринку "Добробут".

Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Фейсуці.

Вчора, 14 вересня, у місті стартував демонтаж огорож, встановлених на вул. Старій біля ринку "Добробут".

За словами Зубача, ці брами перешкоджають руху пішоходів та блокують заїзд спецтехніки на пішохідну вулицю Стару. При цьому посадовець запевнив місцевих підприємців, що демонтаж не стосуватиметься базарних павільйонів та облаштованих у них місць для торгівлі. 

"Демонтаж розпочато. Звільняємо міську вулицю Стару від численних брам.
Аби львів’яни могли ходити звичайною львівською вулицею. Її довжина – всього-на-всього 110 метрів. У 90-х роках мав бути суперготель, але це виявилось аферою – і по сусідству зараз там ринок. Готелю нема, натомість на Старій з’явились брами. На 110 метрів – 5 брам. Тобто кожні 20 м – ворота" – заявив Зубач.

Він наголосив, що представники ринку встановлення брам пояснюють бажанням так убезпечилися від пограбувань. 

"Якщо говорити мовою закону, то офіційно це називається "захоплення міської території". Це власне і зафіксувало створене нещодавно в департаменті містобудування управління держконтролю за охороною і використанням земель. Саме для того, щоб виявляти такі ситуації, ми і створили такий структурний підрозділ.

У середу вранці силами комунальних структур і району вже демонтовано три брами. Лишилося ще дві. Врешті-решт вулиця Стара буде пішохідною, транспорт там не запускатимуть" – додав Зубач.

Нагадаємо, вчора, 14 вересня, на вулиці Стара, 1 госпіталізували до лікарні одну жінку внаслідок побиття працівниками "Муніципальної варти" під час демонтажу брами ринку "Добробут".

Про суть конфлікту між виконавчою владою Львова та власниками ринку "Добробут" Варіанти писали у тексті "Садове знищення Добробуту".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.