Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська міськрада

Четвер, 15 вересня 2022, 10:55

Поліцію Львова просять перевірити дії посадовців міськради через розробку Порталу мешканця

Львівська міськрада

Громадський активіст подав заяву до поліції щодо службового недбальства, вчиненого чиновниками міськради Львова під час розробки "Порталу мешканця".

Про це повідомив колишній працівник управління ІТ Львівської міської ради та громадський активіст Ростислав Васюта на своїй сторінці у Фейсбуці.

Ростислав Васюта направив заяву до Головного управління Національної поліції України у Львівській області з прохання провести досудове розслідування за статтею "службове недбальство "щодо директорки департаменту розвитку Львівської міськради Наталії Бунди та начальниці управління інформаційних технологій міськради Олени Гунько через проєкт "Розробка програмного забезпечення "Портал мешканця Львова" в рамках оновлення проєкту "Особистий кабінет мешканця".

За його словами, під час розробки програмного забезпечення "Порталу мешканця Львова" в рамках оновлення проєкту "Особистий кабінет мешканця" ТОВ "Епам рішення", яке виграло тендер, отримало 1,4 млн грн з бюджету міста, проте не виконало значну частину техзавдання.

"Наталія Бунда, як підписант договору й актів, та Олена Гунько, як безпосередній керівник проєкту, здійснили повну оплату переможцю тендеру ТОВ "Епам рішення" за програмне забезпечення "Портал мешканця Львова", функціонал користувацької частини якого лише орієнтовно на половину відповідає заявленому технічному завданню, описаному в тендерній документації. До адмінчастини порталу доступу немає, але швидше за все там ситуація не краща" – наголосив Васюта.

Він додав, що після підписання договору щодо цього тендеру Олена Гунько взяла на себе координацію проєкту "Портал мешканця Львова" та практично повністю закрила інформацію про нього навіть від колег по управлінню.

"Як стало зрозуміле вже після офіційного запуску – 13 січня 2022 року, контроль виконання ТЗ під час цієї роботи не здійснювався або погодження викидання не зручних для виконання пунктів проговорювався чи описувався в електронних листах, але не оформлювався і не оприлюднювався на ProZorro згідно ЗУ "Про публічні закупівлі", оскільки є зміною істотних умов договору.

В результаті маємо майже половину не виконаних або здебільшого не виконаних пунктів ТЗ" – пояснив Ростислав Васюта.

Васюта вважає, що такі дії чиновників Львівської міськради призвели до втрати з бюджету значної сми коштів, що підпадає під статтю 367 Кримінального кодексу України "Службове недбальство".

Нагадаємо, у липні комісія підприємництва Львівської міськради звернулася до Держаудитслужби з проханням провести перевірку управління ІТ міськради під час закупівлі щодо розробки "Порталу мешканця".

Додамо, в січні відбулася презентація оновленого "Порталу мешканця", в розробку якого міськрада вклала півтора мільйона гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.