Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Середа, 28 вересня 2022, 16:20

Ірландські інвестори планують вкласти 200 мільйонів євро в будівництво технологічного хабу у Львові

Львів

Ірландська компанія Kingspan Global інвестує близько 200 млн євро у створення будівельного технологічного хабу у місті.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Ірландська компанія Kingspan Group готова інвестувати 200 мільйонів євро у створення будівельного технологічного хабу у Львові.

Передбачається, що він стане основним експортним центром продукції в країни ЄС, а також підтримуватиме процес реконструкції в Україні.

Центр вироблятиме передові теплоізоляційні матеріали з низьким викидом вуглецю та будівельні конструкції для централізованого опалення. За попередніми підрахунками, він створить від 600 до 1000 робочих місць. Будівництво хабу планується протягом наступних п'яти років. Інвестиційний проєкт супроводжує урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій Ukraine Invest.

Зазначимо, що дочірнє підприємство Kingspan-Ukraine працює на ринку України з 2006 року та зареєстроване у Львові.

Kingspan – публічна компанія, заснована в Ірландії – світовий лідер у сфері енергоефективних будівельних рішень, теплоізоляційних технологій та постачання огороджувальних матеріалів. Філії компанії працюють у 70 країнах світу, представлені більше ніж 200 заводами, на яких працює понад 19 тисяч осіб. У 2021 році компанія Kingspan відкрила 5 нових заводів та планує ще 25 протягом 4 років.

Додамо, як заявляв раніше директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда, після 24 лютого з 129 інвестиційних об’єктів, які супроводжувала адміністрація у Львові, станом на кінець червня не залишилося жодного.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.