Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Лелявський

Фб Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ

Понеділок, 3 жовтня 2022, 17:03

У бою загинув львівський журналіст Юрій Лелявський

Юрій Лелявський

У бою з російськими окупантами загинув начальник служби зв'язків з громадськістю 80-ї бригади ЗСУ, львівський журналіст Юрій Лелявський.

Про це повідомляє Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України на своїй сторінці у Фейсбуці.

У п'ятницю, 28 вересня, в бою з російськими окупантами загинув начальник служби зв'язків з громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ, львівський журналіст Юрій Лелявський.

"28 вересня під час виконання завдання у складі десантно-штурмового підрозділу загинув в бою з російськими окупантами начальник служби зв'язків з громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України капітан Лелявський Юрій Миколайович" – йдеться у повідомленні.

Юрій Лелявський у цивільному житті він багато років працював у різних виданнях та загальнонаціональних телеканалах. У 2014-2015 роках він висвітлював події на сході України, за що був незаконно захоплений в полон проросійськими бойовиками самопроголошеної республіки.

"Широкомасштабну збройну агресію військ рф проти України, капітан Лелявський зустрів на півдні країни, де вела бойові дії його війська частина. Він завжди працював на передньому краї, висвітлюючи хід ведення бойових дій, одним з перших заходив до звільнених від противника українських населених пунктів.

Неодноразово Юрій здійснював зйомку бойової роботи десантно-штурмових, артилерійських, інженерно-саперних підрозділів, по декілька діб виконував завдання пліч-о-пліч з десантниками" – повідомили в Командуванні Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Нагадаємо, у 2015 році тодішній президент Петро Порошенко нагородив Юрія Лелявського орденом "За заслуги" III ступеня. Він випустив новелу "Агностик", яку Варіанти опублікували на сайті у 2020 році.

Також Юрій Лелявський у 2015 році розповідав Варіантам про свою колекцію старовинних документів мешканців Галичини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.