Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Розточчя

google.com

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 13:28

Будівництво сміттєпереробного заводу на території РЛП «Равське Розточчя» несе загрози – екоінспекція

Розточчя

Львівська обласна екоінспекція попередила про небезпеки для природно-заповідного фонду будівництва сміттєпереробного заводу на території РЛП «Равське Розточчя».  

У зв’язку із численними зверненнями мешканців Добросинсько-Магерівської територіальної громади Львівського району, Інспекція з’ясовувала питання можливих порушень вимог природоохоронного законодавства при проєктуванні будівництва сучасного комплексу з перероблення та утилізації твердих побутових відходів на території села Бір-Кунинський.

Начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Роман Дасюк наголосив, що «одним із ключових питань є те, що земельна ділянка, запроєктована для будівництва комплексу, розташована в межах пайових земель, на землях запасу сільськогосподарського призначення та в межах території природно-заповідного фонду – регіонального ландшафтного парку «Равське Розточчя», відповідно, існують обмеження при видачі відповідних дозвільних документів, зокрема – при наданні земельних ділянок».

Екоінспекції, на підставі проведеного аналізу інформації та документів, відомо про 41 зауваження до містобудівної документації та звіту про стратегічну екологічну оцінку, які Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА надав Добросинсько-Магерівській сільській раді.

У своєму повідомленні про плановану діяльність підприємство також зазначило неправдиві відомості про об’єкти та території ПЗФ – не вказано, що проєктована територія розташована в межах ландшафтного парку.     

Підприємству рекомендовано провести додаткові дослідження та передбачити заходи для зменшення та усунення негативного впливу.

В інформації не зазначена назва підприємства, яке будує сміттєпереробний завод.

Екоінспекція провела перевірку у відповідь на звернення мешканців Добросинсько-Магерівської громади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.