Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Пластова

П'ятниця, 23 грудня 2022, 12:40

У Львові затвердили проєктну документацію будівництва сміттєпереробного заводу

вул. Пластова

Виконком затвердив проєктну документацію будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13.

Сьогодні, 23 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив проєктну документацію будівництва механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки ТПВ на вул. Пластовій, 13 у Львові.

"З метою реалізації проєкту будівництва виконавчий комітет вирішив затвердити проєктну документацію за проєктом "Будівництво механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13" (Коригування) з основними техніко-економічними показниками" – йдеться в документі.

Зокрема, майбутній завод розташовуватиметься на ділянці площею у 9,6621 га, площа забудови складатиме 21 901,30 м². Тривалість експлуатації сміттєпереробного заводу – 60 років, а кількість створених нових робочих місць – 93.

Загальна кошторисна вартість будівництва станом на 29 вересня 2022 року – 1 438 290 378 грн.

 

Нагадаємо, що у липні 2021 року місто підписало контракт на будівництво сміттєпереробного комплексу на вул. Пластовій, 13 з польською компанією Control Process S.A. У липні 2022 році міськрада замовила експертизу щодо розробки проєкту з будівництва сміттєпереробного заводу у київської фірми за майже 300 тис. грн.

Вартість заводу, документи для будівництва якого виконком Львівської міськради затвердив у грудні 2018 року, попередньо оцінювали у 23 млн євро (станом на липень 2022 року ця цифра зросла на 13,6 млн євро). У квітні 2018 року депутати міськради погодили отримання кредиту від ЄБРР у 25 млн євро, а вже у червні того ж року ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу.

У грудні 2019 року ЛКП "Зелене місто" замовило за 41 млн грн підготовчі роботи для будівництва цього заводу на вул. Пластовій у фірми з Рівного.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.