Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Пластова

П'ятниця, 7 грудня 2018, 15:50

У Львові затвердили нову документацію для будівництва сміттєпереробного заводу

вул. Пластова

Виконком Львівської міськради затвердив нові містобудівні умови та обмеження для будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій, 13.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів

Сьогодні, 7 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив нові містобудівні умови та обмеження для ЛКП "Зелене місто", що є замовником будівицтва механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13. 

Нагадаємо, попередня містобудівна документація для сміттєпереробного заводу стала предметом спору у суді. Однак виконавчий комітет відхилив пропозицію про перенесення цього питання до закінчення судового процесу і затвердив нові містобудівні умови.

"Рішення про містобудівні умови та обмеження є предметом спору у суді, але там враховують технічні моменти, тобто обставини в яких виконавчий комітет розглядав питання. Судової заборони прийняти нову містобудівну документацію немає.

Згідно з чинним законодаством, ми можемо видавати нові містобудівні або внесити зміни в існуючі за заявою замовника будівництва. Я так розумію, що оскільки зараз відбуваються тендерні процедури, виникла потреба якихось технічних поправок в параментрах. Відповідно заявник "Зелене місто" звернулось до нас. І ми не маєм ніяких підстав не розглядати це питання" – зазначила директор юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.  

Зазначимо, відповідно до проекту, механіко-біологічний комплекс перевантаження та переробки твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13 збудують у зоні В-2, яка призначена для виробництв ІІ класу шкідливості (санітарно-захисна зона 500 м), відповідно до плану зонування Личаківського району. Категорія земель – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення. 

Комплекс спорудять на земельній ділянці площею 6,7007  га, максимальний відсоток забудови якої повинен становити 80%.

Висота будівель та споруд не перевищуватиме 20 м. 

 

"Як ви знаєте, нашим партнером є Європейський банк реконструкції та розвитку, який фінансує цей проект. Цей банк фінансує виключно екологічно чисті проекти. На сьогоднішній день в Польщі збудовано близько 160 комплексів, до яких ніхто не має зауважень. І вже достатньо багато мешканців, активістів Знесіння мали можливість поїхати, подивитись, як працюють такі заводи в Польщі. Вони їхали туди з  настроєм "не дозволимо". Але коли вони подивилися, поговорили з мешканцями, які живуть на відстані 200−300 метрів від заводів, то самі сказали: «Ми прийдемо і першими будемо помагати це робити" – додав на засідання виконкому міський голова Андрій Садовий.

Нагадаємо, наприкінці червня минулого року мешканці сіл Муроване та Сороки-Львівські написали звернення до депутата свого виборчого округу Львіської обласної ради з проханням інціювати звернення до Львівської обласної ради та Львівської міської ради з вимогою не допустити будівництво сміттєспалювально комплексу на території ТЕЦ-2 на вул. Пластовій. 

На громадському слуханні щодо будівництва сміттєпереробного заводу, яке відбулося у липні цього року, львів'яни знову виступили проти будівництва заводу на вул. Пластовій.

У вересні львівські депутати не підтримали петицію народу про заборону будівництва заводу та пошуки для цього нової земельної ділянки. Тоді ж міський голова Львова прокоментував соціальну напругу, що виникла у звязку з планами будівництва львівського сміттєпереробного заводу.

Зазначимо, на початку листопада близько 80 активістів заблокували пішохідний перехід на вул. Богданівській біля кільця очисних споруд через плани Львівської міської ради перенести сортувальну лінію з смт. Рясне на вул. Пластову.

Додамо, у квітні депутати погодили отримання кредиту від Європейськго банку реконструкції та розвитку у 25 мільйонів євро, а вже у червні ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу. За його результатами обрали перших 12 компаній-конкурентів.

А нещодавно ЄБРР оголосив перелік компаній, яких відібрали для другого етапу тендеру будівництва у Львові сміттєпереробного заводу. Зокрема, претендентами на будівництво заводу у Львові стали 7 компаній: Control Process S.A. (Польща), Eggersmann Anlagenbau GMBH (Німеччина), Helector S.A. (Греція), консорціум MUT (Австрія) та Dogusan (Туреччина) та консорціум WTT (Нідерланди) та Axis (Литва).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.