Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська поліція

Середа, 19 жовтня 2022, 15:56

На території Львівської МТГ працюватимуть 12 офіцерів громади

львівська поліція

Виконком затвердив програму, яка передбачає створення на території Львівської МТГ 12 поліцейських офіцерів громади.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 19 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив програму "Поліцейський офіцер громади" на 2022-2027 роки.

Як пояснив директор департаменту міської агломерації Львівської міськради Юрій Лукашевський, наразі на території Львівської МТГ вже тестово працюють 10 з 12 поліцейських офіцерів громад.

Зокрема, приєднані до Львова громади згруповані у 4 блоки, за якими закріплені поліцейські офіцери: 5 поліцейських закріплені за Винниками, Лисиничами та Підбірцями, 3 – за Дублянами і навколишніми селами, 2 – за Брюховичами і ще 2 – за Рясне-Руським та Рудно. 

"Поліцейські офіцери громад мають більший спектр повноважень, аніж дільничні інспектори. Вони можуть зупиняти автомобілі, перевіряти дотримання правил дорожнього руху, виписувати штрафи. Весь робочий день вони проводять у своїй громаді: об’їжджають територію, спілкуються з людьми, слідкують за дотриманням правопорядку, виявляють та запобігають правопорушення.

Загалом, доступними для людей вони мають бути 24/7. Поліцейські офіцери громад мають тісно працювати з місцевою владою у питаннях, до прикладу, порушення правил благоустрою, незаконної забудови, стихійної торгівлі тощо" – наголосив Юрій Лукашевський.

Поліцейські офіцери громад залишаються у штаті Головного управління Нацполіції у Львівській області, водночас вони підзвітні громаді та узгоджують свої завдання і дії з Львівською міською радою. Місто забезпечує їх офісами, канцтоварами, оргтехнікою, частково пальним тощо.

Раніше міськрада закупила для поліцейських офіцерів громад 6 авто, ще стільки ж машин має надати Нацполіція Львівщини.

Зазначимо, проєкт "Поліцейський офіцер громади" – це наступний крок у реформі Національної поліції. Його мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який працюватиме й житиме на цій території.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.