Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

санаторій "Янтар"

vartonews.com.ua

Середа, 2 листопада 2022, 14:19

Санаторії у Трускавці переобладнають під житло для переселенців

санаторій "Янтар"

Будівлі санаторіїв "Янтар" і "Рубін" модернізують для розселення до трьох тисяч переселенців.  

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Десятиповерхові будівлі двох радянських санаторіїв "Янтар" і "Рубін" у Трускавці планують модернізувати під житло для переселенців, а консультантом Трускавецької ОТГ за цим проєктом виступає юридична фірма Integrites.

"У межах проєкту планується модернізувати під будинки із загальними приміщеннями (їдальні, соціальні центри) будівлі санаторіїв "Рубін" та "Янтар" загальною площею орієнтовно 32 тис. кв.м, розташовані в центральній частині міста Трускавця. Вони були законсервовані на початку російської агресії у 2014-2015 роках" – заявив партнер Integrites Олег Загнітко.

За його словами, внаслідок модернізації санаторіїв житло отримають від 1,6 до 3 тисяч осіб. 

Зазначимо, проєкт у Трускавці є частиною Rehousing Ukraine Initiative (Ініціативи житлового забезпечення України) – це партнерство Інституту доступного житла (США) та Integrites.

Зазначимо, санаторії "Янтар" і "Рубін" не працюють з 2014 року, вони є одними із найбільших у Трускавці та займають площу у майже 4 гектари. Будинки багато років не обслуговуються, стоять порожніми без опалення та з зношеними комунікаціями.

Власником будівель є комплекс санаторіїв ЗАТ "Трускавецькурорт" разом з санаторіями "Кристал" та "Алмаз". Натомість понад 50% акцій ПрАТ "Трускавецькурорт" має зареєстрована на Сейшельських островах компанія VLD Holding Limited.

Нагадаємо, у травні стало відомо, що "Трускавецькурорт виставив санаторії на продаж за 11 мільйонів доларів. Однак у жовтні 2022 року на майно "Трускавецькурорту" було накладено арешт у межах кримінального провадження щодо відчуження майна об'єктів нерухомості, які перебували в управлінні Федерації професійних спілок України, ПрАТ "Укрпрофоздоровниця" та ПрАТ "Укрпрофтур".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.