Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 4 листопада 2022, 09:55

Садовий просить поляків допомогти Львову генераторами і паливом

Львів

Міський голова Львова Андрій Садовий надіслав польським партнерам Львова листи з проханням допомогти місту генераторами та паливом.

Про це повідомило польське видання РАР.

"У нас є генератори, які ми колись купили, але зараз нам потрібно набагато більше. Нам теж потрібне пальне. Плануємо, що на добу нам знадобиться мінімум 60 т дизельного палива" – наголосив Садовий.

Він уточнив, що потрібні генератори "як маленькі, так і потужні, потужністю 2,5 МВт".

Міський голова Львова назвав ситуацію в місті важкою після нещодавніх російських атак на інфраструктуру.

"Наразі у Львові є вода та світло. Працює і електротранспорт. Однак ситуація в місті стає дедалі серйознішою. На жаль, останні атаки завдали великої шкоди, і тепер ми розуміємо, що наступного разу будуть атаковані об’єкти критичної інфраструктури, тому ми повинні мати інші варіанти" – пояснив Андрій Садовий.

Він також повідомив, що у Львові є 6 тисяч укриттів, де люди можуть сховатися у разі ракетних ударів. У більшість з них будуть вставлені спеціальні печі – буржуйки.

Нагадаємо, 10-11 жовтня по території Львівської області зафіксували удари по об'єктах енергетичної інфраструктури, через що в області виникли перебої з електропостачанням, водою та інтернетом. За два дні було фактично знищено 4 електропідстанції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.