Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

Четвер, 10 листопада 2022, 13:43

Санаторні школи у Львові та Винниках за п'ять років планують перетворити у ліцеї

школа на Львівщині

Депутати Львівської облради підготували проєкт рішення про перетворення санаторних шкіл у наукові ліцеї.

Про це йдеться у проєкті рішення, опублікованому на сайті Львівської обласної ради.

Ще 11 жовтня, постійна комісія з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради зареєструвала проєкт рішення про зміну типу та найменування освітніх закладів, яке депутати мають розглянути на наступному засіданні сесії.

Зокрема, як зазначено у проєкті рішення, йдеться про перетворення двох санаторних шкіл області у наукові ліцеї: санаторної школи у Винниках та школи № 1 імені Б.-І. Антонича у Львові.

" Змінити тип та найменування КЗ ЛОР "Винниківська загальноосвітня санаторна школа І-ІІІ ступенів" та "Львівська загальноосвітня санаторна школа № 1 І-ІІІ ступенів імені Б.-І. Антонича" зі встановленням поступової трансформації поступової трансформації санаторних шкіл у наукові ліцеї: "Винниківський науковий ліцей" та "Львівський науковий ліцей № 1 імені Б.-І. Антонича" – йдеться у проєкті рішення

Перехідний період трансформації триватиме до 2027 року. А до цього часу у цих навчальних закладах функціонують класи як санаторного типу, так й наукового ліцею.

"Метою проєкту рішення є забезпечення здобуття учнями  освіти відповідно до Державного стандарту загальної середньої освіти та стандарту спеціалізованої освіти наукового спрямування, у тому числі завдяки системній роботі з використання завдань та досліджень високого рівня складності (олімпіадних, турнірних, проєктно-конкурсних тощо). Забезпечення поглибленого вивчення профільних предметів та набуття компетентностей, необхідних для подальшої наукової і науково-технічної діяльності" – вказано у пояснювальній записці до проєкту рішення.

Додамо, загалом 100 шкіл області планують трансформувати в ліцеї.

Ще у січні цього року стало відомо, що також планують створити 3 ліцеї обласного рівня на базі Винниківської санаторної школи, Львівської санаторної школи №1 та Першого інноваційного приватного львівського ліцею. Вони матимуть свій профіль, оскільки кожен ліцей, відповідно до вимог законодавства, повинен мати свою спеціалізацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.