Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

теплопостачання

Вівторок, 15 листопада 2022, 14:19

У Львові не відновили опалення до 20% будинків міста

теплопостачання

Сьогодні без тепла у Львові залишається 428 будинків.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні, 15 листопада, без тепла у Львові залишається 428 будинків. Основна причина відсутності опалення – досі не розпломбовано лічильники газу в 75 котельнях. 

"Вчора стартував опалювальний сезон для населення. За вчорашній день тепло відновили до 1706 будинків – це 80% від загальної кількості. "Львівтеплоенерго" відновило подачу тепла до 1388 будинків, а "Залізничнетеплоенерго" – до 318 будинків. Без тепла залишається понад 400 будинків, а також бюджеті установи, зокрема кілька шкіл" – наголосила   заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За її словами, "Залізничнетеплоенерго" поки не може подати тепло до 204 будинків через те, що працівники "Львівгазу" досі не розпломбували лічильники газу у 4 котельнях, які обслуговують ці будинки. 

Натомість "Львівтеплоенерго" поки не відновлено теплопостачання до 224 будинків. Тут основною причиною також є не розпломбовані лічильники газу на котельнях.

"Станом на сьогодні маємо 75 котелень запломбованих. З них 32 котельні обслуговують бюджетні заклади, зокрема школи, а 43 котельні забезпечують подачу тепла до житлових будинків. Відтак, просимо "Львівгаз" пришвидшити процес розпломбування лічильників у котельнях, щоб не створювати соціальну напругу і тепловики мали змогу подати тепло до своїх споживачів" – додала Маруняк.

Нагадаємо, 14 листопада у місті стартував опалювальний сезон для населення. Однак у школах №21 та №24, які знаходяться у Личаківському районі Львова, опалення не відновили.

Додамо, за інформацією "Львівгазу" сумарний борг теплопостачальних підприємств Львова за розподіл газу становить близько 220 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.