Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електропідстанція

Середа, 16 листопада 2022, 13:52

На Львівщині через ракетні удари можуть одночасно подавати світло лише до 30% мешканців

електропідстанція

Внаслідок ракетних ударів в області критично пошкоджено 3 електропідстанції, одночасно користуватися електроенергією можуть лише 30% абонентів.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 15 листопада, під час повітряної тривоги, яка тривала з 14:45 год до 18:20 год, російські ракети вразили три об‘єкти інфраструктури, які зазнали критичних ушкоджень. 

"Наслідки ракетних ударів, які сталися на Львівщині вчора, гірші, ніж наслідки тих, які були у жовтні, адже два з трьох ударів, які зафіксували вчора, це повторні удари по об‘єктах критичної енергетичної інфраструктури нашої області. Усі три об‘єкти зазнали критичних ушкоджень. Щоб повністю відновити роботу енергооб’єктів у нашій області до довоєнних показників, треба 8-12 місяців" – наголосив Козицький.

За його словами, станом на 13:00 год в області відновили світло на 95%.

"Зараз одночасно користуватися електроенергією можуть лише 30% абонентів нашої області. Усі профільні служби працюють над тим, щоб ця цифра зросла. Крім того, у вашій домівці може не бути світла, бо через велике навантаження на енергосистему країни НЕК "Укренерго" запровадила графіки погодинних та аварійних відключень" – пояснив Козицький.

Він заявив, що, порівнюючи з ситуацією, яка була після масованих ударів у жовтні, усі підстанції Львівщини обладнали додатковими захисними екранами, а мобільні оператори швидше змогли налагодити роботу за допомогою дизель-генераторів.

Нагадаємо, 15 листопада російські ракети влучили в три об‘єкти критичної енергетичної інфраструктури області, внаслідок чого постраждала одна людина та було знеструмлена більша частина Львівщини.

Вчора Львівську область атакували 13 ракет з літаків дальньої авіації, були пошкоджені об'єкти інфраструктури та дахи житлових будинків.

Додамо, 11 жовтня російські окупанти випустили ракети по об'єктах енергетичної інфраструктури у Львові, було фактично знищено 4 електропідстанції, частину міста знеструмленопостраждала одна людина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.