Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт обігріву

brovary.net.ua

Вівторок, 22 листопада 2022, 16:18

У Львові облаштували 18 пунктів обігріву

пункт обігріву

Станом на сьогодні у місті працюють 18 пунктів обігріву на випадок відсутності електроенергії.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні, 22 листопада, у місті облаштували 18 пунктів обігріву, які працюють у районних адміністраціях, культурних центрах, театрах. Однак всього планують розгорнути більше тисячі таких пунктів на випадок відсутності електроенергії чи у разі проблем з опаленням та зв’язком.

Один із пунктів обігріву, що вже відкритий, – Центр Довженка, який одночасно може прийняти 150 осіб. Тут є кілька генераторів, металева пічка, теплова гармата на дизелі та речі першої необхідності. Відвідати цей пункт обігріву можна щоденно з 10:00 до 19:00 год.

"Крім цього, коли немає повітряної тривоги, на другому поверсі у нас діє безкоштовна коворкінгова зона, де люди можуть прийти і кілька годин попрацювати. А ще маємо дитячий куточок, де волонтери від ЮНІСЕФ можуть побавитись із малечою" – наголосила керівниця Центру Довженка Марта Іванишин.

Також у Сихівському районі відкрили три пункти обігріву.

"За умови, що у Львові не буде світла впродовж доби, – ми зупиняємо традиційний освітній процес. Школи, де є твердопаливні котли, генератори і wi-fi, переходять у зовсім інший режим роботи. Вони почнуть працювати як пункти обігріву для мешканців. Це також стосується закладів культури, управляючих компаній, районних адміністрацій, офісів територіальних громад та інших установ, які визначені у переліку на майже 200 локаціях" – пояснив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За його словами, адреси пунктів обігріву будуть нанесені на інтерактивну карту.

Крім цього, у 733 будинках мешканці встановили "буржуйки".

Нагадаємо, Львівська ОВА спільно з органами місцевого самоврядування готує 400 стаціонарних пунктів обігріву на території області на випадок відсутності електроенергії.

Також на початку листопада у пункті пропуску "Краківець" встановили мобільні пункти обігріву, де також надаватимуть медичну та психологічну допомогу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.