Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Григорій Козловський

П'ятниця, 25 листопада 2022, 14:18

Галицька партія морально компенсує Козловському 30 копійок спростування

Григорій Козловський

Суд зобов'язав УГП спростувати інформацію щодо Григорія Козловського та сплатити йому 30 копійок моральної компенсації.

Про це йдеться у рішенні Франківського районного суду м. Львова від 18 листопада 2022 року.

Франківський районний суд Львова задовольнив позов львівського бізнесмена й колишнього депутата Львівської обласної ради від Європейської Солідарності Григорія Козловського та зобов'язав Українську Галицьку Партію (УГП) сплатити львівському бізнесмену Григорію Козловському 30 копійок моральної шкоди.

Зокрема, Козловський подав до суду на УГП за публікацію у лютому 2020 року у Facebook, де партія звинуватила його у нападі на їхній офіс в центрі Львова через участь у мирній акції й розкриття земельної афери з будівництва готелю на вул. Дорошенка, 2 у Львові, що зводить дочка Козловського Софія Максимець.

"Зобов'язати політичну партію Українська Галицька Партія протягом трьох днів з дня набрання рішенням суду законної сили видалити публікацію "Напад на офіс Української Галицької Партії ми розцінюємо як помсту депутата ЛМР. Помсту за те, що Українська Галицька Партія не побоялась назвати конкретні імена авторів земельної схеми на Дорошенка, 2" опубліковане у соціальній мережі Facebook" – йдеться у рішенні суду.

Франківський районний суд також постановив УГП спростувати цю інформацію, стягнути з неї на користь Козловського 30 копійок моральної шкоди та 4624 гривні судового збору. 

Зазначимо, львівський бізнесмен і ексдепутат Львівської обласної ради Григорій Козловський на місцевих виборах-2020 він пройшов до Львівської обласної ради від партії Європейська Солідарність. У 2015-2020 роках він був депутатом Львівської міськради у складі партії Блок Петра Порошенка.

У червні 2022 року Львівська облрада достроково припинила його депутатські повноваження за поданою ним заявою. Як пояснювала тоді дії Козловського голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, він вирішив зайнятися іншими справами, тому в нього немає часу на депутатську діяльність.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.