Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бруківка

Вівторок, 29 листопада 2022, 16:39

У Львові на облаштування площі Музейної використають бруківку з вулиці Просвіти

бруківка

Мозаїкою з вул. Просвіти облаштують тротуари на площі Музейній.

Сьогодні, 29 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про використання ЛКП "Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району" мозаїки, отриманої при реконструкції вул. Просвіти.

Бруківку, який демонтують з вулиці вул. Просвіти та відвозять на зберігання на територію очисних споруд ЛМКП "Львівводоканал" на вул. Пластовій, 13, мають передати в користування ЛКП "Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району".

Йдеться про 222 м² мозаїки, яку ЛКП "Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району" планує використати для ремонту тротуарного покриття на площі Музейній у Львові.

Додамо, ще у жовтні 2019 року у місті зареєстрували електронну петицію з вимогою заборонити демонтаж бруківки. За словами автора, громада міста Львова обурена неодноразовими випадками демонтажу та вивезення історичної бруківки.

Зокрема, у березні 2019 року активіст знайшов львівську бруківку на смітнику, яку викинули на мулових полях ЛКП "Львівводоканал". 
Натомість грудні 2017 року у міськраді заявили, що у Львові обліковують всю демонтовану з доріг бруківку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.