Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

аеропорт "Львів"

Середа, 30 листопада 2022, 12:31

Облрада Львівщини просить уряд відновити контроль над територіями поблизу аеропортів

аеропорт "Львів"

Депутати направили звернення до КМУ щодо відновлення контролю над територіями поблизу аеропортів, які можуть незаконно забудувати.

Вчора, 29 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до Кабінету міністрів України щодо відновлення заходів державного нагляду (контролю) на приаеродромних територіях.

З 13 березня цього року уряд скасував заходи державного контролю та ринкового нагляду під час воєнного стану, зокрема припинено як планові, так і позапланові перевірки бізнесу.

"За задумом уряду це дозволило б забезпечити стабільну роботу підприємств в умовах воєнного стану. Однак, фактично суб'єкти господарської діяльності вирішили скористатися цією лібералізацією для форсування будівельних робіт на території біля стратегічних об'єктів цивільного та оборонного значення" – йдеться у тексті зверненні.

За час відсутності цього нагляду на територіях, які прилягають до ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького", депутатська комісія облради з питань інженерного, ЖКГ, інфраструктури та ПЕК виявила, що тут стартувало незаконне будівництво.

"Всебічно й детально вивчивши ситуацію про розпочаті будівельні роботи на цій території, а також враховуючи звернення гендиректора аеропорту "Львів" Тетяни Романовської стосовно будівництва на приаеродромній території аеродрому та загрози для повноцінного функціонування стратегічного об'єкта цивільної та військової авіації, ми, депутати Львівської обласної ради, звертаємося до КМУ з пропозицією відновити заходи державного нагляду (контролю) на приаеродромних територіях та внести зміни до постанови КМУ від 13 березня 2022 року № 303 "Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану", розширивши підстави для проведення позапланових перевірок на приаеродромних територіях під час воєнного стану" – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, у жовтні цього року стало відомо, раніше на вул. Спортивна у селі Сокільники, на території, що поблизу аеропорту і що є непридатною для розміщення житлової забудови, розпочалося зведення дев'яти багатоквартирних житлових будинків.

Додамо, з 24 лютого 2024 року аеропорт Львова скасував усі рейси через вторгнення РФ в Україну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.