Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дрогобицька ОТГ

Середа, 30 листопада 2022, 14:24

На території Дрогобицької ОТГ створили дві пам'ятки природи

Дрогобицька ОТГ

Депутати оголосили дуби у селі Медвежа, віком до 240 років, ботанічними пам'ятками природи.

Вчора, 29 листопада, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали рішення про оголошення об’єктів природно-заповідного фонду – ботанічних пам’яток природи місцевого значення "Група дубів звичайних" та "Вікові дуби в урочищі "Великий".

"За" проголосували 49 депутатів. 

Зокрема, у селі Медвежа Дрогобицької ОТГ створять два нові об’єкти природно-заповідного фонду – "Група дубів звичайних" та "Вікові дуби в урочищі "Великий". Йдеться про вісім дерев, шість з яких, віком приблизно 140-150 років, та двох, віком 230-240 років.

Цим рішенням депутати підтримали ініціативу Медвежанської сільської ради щодо збереження та охорони вікових дубів.

"Ці заповідані території можуть слугувати об’єктами наукових, селекційних та лісокультурних досліджень; бути ресурсом насіннєвого матеріалу, а також виконувати роль рекреаційної атракції чи бути елементом туристичного маршруту" – йдеться у проекті рішення.

Депутати доручили департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА передати під охорону ці пам'ятки природи Дрогобицькій міській раді.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи, а у квітні цього року депутати облради дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.