Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Середа, 30 листопада 2022, 15:50

Понад 1200 львів'ян застрягли у ліфтах через вимкнення електропостачання

Львів

Через аварійні вимкнення світла у листопаді в місті 1295 людей застрягли у ліфтах.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Впродовж листопада через відключення електроенергії у Львові 1295 людей застрягли у ліфтах.

За словами начальника управління житлового господарства Львівської міської ради Владислава Іванова, загалом аварійним бригадам ЛКП "Львівсвітло" потрібно до години часу, а інколи й більше, щоб допомогти людині вибратись з ліфта.

"Наполегливо рекомендуємо не користуватись ліфтами не тільки під час повітряної тривоги, а й, за можливості, обмежити користування ліфтом у відносно безпечний час. Зараз у Львові, як і по всій країні, застосовують аварійні відключення електроенергії у зв’язку з дефіцитом потужності. Тож у будь-який момент може зникнути світло і цей час може застати вас у ліфті" – наголосив Владислав Іванов.

Зазначимо, на базі ЛКП "Львівсвітло" сформували 10 аварійних бригад: по дві бригади у Франківському, Залізничному, Шевченківському і Личаківському районах, та по одній у Галицькому і Сихівському. Утворені бригади допомагають ліквідовувати різні аварійні ситуації, зокрема визволяти людей, які застрягли у ліфті.

Нагадаємо, з 28 листопада через важку ситуацію в енергосистемі "Львівобленерго" запровадив аварійні вимкнення світла, які тривають не менше 8 годин поспіль, а також вилучив з переліку критичної інфраструктури низку об'єктів – поліклініки, котельні, станції зв'язку, установи юстиції та правоохоронні органи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.