Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

СБУ

Четвер, 1 грудня 2022, 15:17

Посадовці Львівської митниці блокували експорт українського зерна

СБУ

СБУ викрила високопосадовців з Львівської, Київської та Чернівецької митниць, які вимагали хабарі за дозвіл вивезти українське зерно до ЄС.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки заблокувала на Львівській, Київській та Чернівецькій митницях корупційну схему. Зокрема, керівництво цих митниць організувало механізм незаконного одержання хабарів за оформлення експортно-імпортних операцій із вивезення українського зерна до країн ЄС.

"За різні суми хабарів вони "гарантували" представникам агрокомпаній безперешкодне митне оформлення оптових партій сільгосппродукції, яку експортували до країн Євросоюзу, зокрема українського зерна. Також учасники злочинного механізму вимагали гроші з підприємців, які ввозили в Україну іноземні товари широкого вжитку для подальшого продажу у торгових мережах нашої держави.

Щодня організатори схеми одержували "прибутки" у сотні тисяч гривень. У разі відмови сплачувати "данину" – створювали штучні перешкоди під час проведення митних процедур і робили бюрократичні "відмови" у провезенні продукції" – наголосили у СБУ.

Правоохоронці провели обшуки у посадовців митного поста "Городок" на Львівщині, за місцями проживання та роботи заступника начальника Чернівецької митниці, а також задокументували факт вимагання хабаря заступником начальника митного поста "Спеціалізований" Київської митниці.

Наразі триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення винних до відповідальності.

Додамо, 23 серпня 2022 року виконувачем обов’язків начальника Львівської митниці призначили Олега Шахрая, який з грудня 2021 року був в.о. керівника Харківської митниці. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.