Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Шухевич

Вівторок, 6 грудня 2022, 15:04

Юрія Шухевича поховають на Личаківському цвинтарі

Юрій Шухевич

У суботу на Личаківському цвинтарі у Львові поховають сина командувача ОУН-УПА Романа Шухевича Юрія Шухевича.

Про це повідомили на своїй сторінці Юрія Шухевича у Фейсбуці.

У суботу, 10 грудня, відбудеться похорон колишнього народного депутата 8 скликання з фракції Радикальної партії, сина командувача ОУН-УПА Романа Шухевича Юрія Шухевича.

Його поховають на Личаківському цвинтарі у Львові.

"Запрошує спільно провести в останню путь Українця з великої букви, який Україну любив понад усе. Все своє життя він присвятив Україні і Богові, що йому давало силу винести той важкий хрест, який йому був суджений, гідно і мужньо. Тепер наш обов’язок гідно віддати шану герою.

Прощання з п. Юрієм відбудеться у п’ятницю, 9 грудня у Соборі Святого Юра з 15:00 год. Опісля, відбудеться парастас у Гарнізонному Храмі о 19:00 год (9 грудня).

Чин похорону розпочнеться у суботу, 10 грудня, о 11.00 год у Гарнізонному храмі Св. Петра і Павла і завершиться на Личаківському цвинтарі" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Юрій Шухевич помер 22 листопада у Німеччині, де перебував на лікуванні, у віці 89 років.

Юрій Шухевич – Герой України, був членом Української Гельсінської Групи, провів у таборах та в'язницях СРСР 28 років. Після заслання до Сибіру 1988 року втратив зір. Очолював УНА-УНСО упродовж 1990-1994 років.

У 2018 році Варіанти останній раз поспілкувалися з Юрієм Шухевичем.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.