Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Охматдит

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 12 грудня 2022, 16:40

Новий корпус Охматдиту матиме гелікоптерний майданчик на вулиці Вашингтона

Охматдит

Виконком дозволив Львівській ОВА звести новий хірургічний корпус "Охматдиту" на території перинатального центру.

Сьогодні, 12 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво управління капітального будівництва Львівської ОВА хірургічного корпусу КНП ЛОР "Львівська обласна дитяча клінічна лікарня "Охматдит" на вул. Дж. Вашингтона, 6 у Львові.

 

Новий хірургічний корпус КНП Львівської обласної ради "Охматдит" збудують на вул. Дж. Вашингтона, 6 у Львові, де знаходиться КНП ЛОР "Львівський обласний клінічний перинатальний центр", на земельній ділянці, загальною площею 3,3031 га, що передбачена для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров'я та соціальної допомоги.

Згідно з містобудівною документацією, новий хірургічний корпус матиме сім поверхів й висотою буде у 44,9 метра. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 60%.

За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, остаточний проєкт будівництва ще не розробили, однак новий корпус лікарні матиме підземний паркінг та вертолітний майданчик на даху.

Під даним об'єктом планується влаштувати підземний паркінг і передбачається розташування вертолітного майданчика на даху лікарняного корпусу" – заявив Коломєйцев.

Земельна ділянка, на якій зведуть хірургічний корпус "Охматдиту", належить до зони Г-5 – зона лікувальних установ відповідно до зонінгу Личаківського району. 

Нагадаємо, ще наприкінці листопада 2022 року начальник Львівської ОВА Максим Козицький надав функцію замовника цього будівництва управлінню капітального будівництва. 

Зазначимо, з лютого 2020 року Львівський перинатальний центр очолила Марія Малачинська, яка до цього керувала Львівським обласним центром репродуктивного здоров’я населення. Його у 2020 році реорганізували, приєднавши до перинатального центру.

Додамо, у серпні цього року Львівську обласну дитячу клінічну лікарню "Охматдит" вирішили об'єднати з Західноукраїнським спеціалізованим дитячим медичним центром, медики виступили проти такого рішення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.