Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Європарламент

Четвер, 15 грудня 2022, 15:26

Європарламент визнав Голодомор геноцидом українського народу

Європарламент

Сьогодні Європарламент підтримав резолюцію про Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

ро це повідомляє "Європейська правда".

Сьогодні, 15 грудня, Європарламент підтримав резолюцію, якою визнав Голодомор, спричинений радянським режимом в Україні у 1932-1933 роках, геноцидом.

Як йдеться в документі, депутати Європарламенту рішуче засуджують дії, що призвели до смерті мільйонів українців, і закликають всі країни та організації, які ще не зробили цього, наслідувати їхній приклад і визнати його геноцидом.

У резолюції наголошується, що відбілювання та прославляння тоталітарного радянського режиму та відродження культу радянського диктатора Йосипа Сталіна призвело до того, що Росія сьогодні є державою-спонсором тероризму.

Резолюція звинувачує нинішній російський режим у порушенні суверенітету і територіальної цілісності України, прагненні ліквідувати Україну як національну державу та знищити ідентичність і культуру її народу. 

Крім того, депутати Європарламенту хочуть, щоб ЄС та треті країни підвищили обізнаність про події Голодомору та інші злочини, скоєні радянським тоталітарним режимом.

Нагадаємо, 23 листопада Європарламент підтримав резолюцію, якою визнав Росію державою-спонсором тероризму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.