Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Понеділок, 19 грудня 2022, 15:57

На Львівщині бракує працівників у закладах торгівлі, ремонту авто та транспортних підприємствах

Львівщина

В області залишалися неукомплектованими 4,1 тисячі вільних робочих місць і вакантних посад.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 грудня цього року до підрозділів Львівської обласної служби зайнятості 6,8 тисячі працедавців подали інформацію про наявність 27,9 тисячі вакансій.

Найбільша потреба у працівниках була на підприємствах переробної промисловості, закладах торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, а також на фірмах транспортної сфери.

Наразі в області залишалися неукомплектованими 4,1 тисячі вільних робочих місць і вакантних посад. З них 2,8 тисячі – для робітників, майже 1 тисяча – для службовців і 0,3 тисячі – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

"Наприкінці цьогорічного листопада на зареєстрованому ринку праці кількість вакансій повністю задовольняла пропозицію робочої сили. В області на одне вільне робоче місце претендував 1 робітник, 3 службовці та 2 особи без професії. Найскладніше знайти роботу керівникам і менеджерам: одна вакансія – на 5 кандидатів з-поміж безробітних" – зазначив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. 

Середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 10,2 тисячі гривень, що на 1,3 тисячі гривень більше, аніж було на початку грудня торік. Серед актуальних пропозицій працевлаштування 21% припадав на вакансії з мінімальною зарплатою, 74% – з винагородою, розмір якої коливався від мінімальної до середньої зарплати в області, ще 5% варіантів роботи було із заробітком, що перевищував середньообласний показник.

Нагадаємо, станом на початок грудня за допомогою служби зайнятості в області роботу шукали 48,6 тисячі осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.