Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівобленерго

П'ятниця, 23 грудня 2022, 14:59

Графіки Львівобленерго перевірятимуть на помилки, халатність і гуманізм

Львівобленерго

НКРЕКП ініціювало перевірку "Львівобленерго" на дотримання графіків відключення електроенергії через скарги споживачів.

Про це повідомила пресслужба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг перевірить "Львівобленерго" та ще 11 обленерго на дотримання графіків відключення електроенергії.

Підставою для проведення перевірок стали численні звернення побутових споживачів про недотримання обленерго графіків відключень від електропостачання. 

Зокрема, такі звернення надійшли щодо:

- "Вінницяобленерго" від 1 споживача;

- "Волиньобленерго" від 1 споживача;

- "Закарпаттяобленерго" від 2 споживачів;

- "ДТЕК київські електромережі" від 14 споживачів;

- "ДТЕК київські регіональні електромережі" від 14 споживачів, включаючи одне колективне звернення;

- "Львівобленерго" від 2 споживачів;

- "ДТЕК одеські електромережі" від 5 споживачів;

- "Тернопільобленерго" від 1 споживача;

- "Хмельницькобленерго" від 1 споживача;

- "Черкасиобленерго" від 1 споживача;

- "Чернівціобленерго" від 1 споживача;

- "Полтаваобленерго" від 19 споживачів, включаючи одне колективне звернення.

У Нацкомісії наголосили, що мешканці скаржаться, що одні об'єкти відключають постійно та на тривалий час, а інші відключають на значно менш тривалий час або взагалі не відключають.

Також споживачі вказують на відсутність або неактуальність інформації про перерви в електропостачанні на вебсайтах облгазів.

"В діях вказаних підприємств вбачаються ознаки порушення вимог Закону України "Про ринок електричної енергії", Кодексу систем розподілу та недотримання Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії. НКРЕКП наголошує, що відповідно до вимог законодавства при застосуванні аварійного розвантаження ОСР не повинен допускати дискримінацію між користувачами та має забезпечувати максимально можливий рівномірний розподіл обсягів зниження споживання між споживачами" – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, раніше Міненерго ініціювало перевірку всіх обленерго, зокрема й "Львівобленерго", на дотримання графіків відключення електроенергії. За її результатами відповідальність за несправедливі відключення світла поклали на керівників обленерго.

Також з 2 грудня на території Львівської області впровадили графік подачі електроенергії, який передбачає подачу світла лише 8 годин на добу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.