Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Прес-реліз,   Вівторок, 27 грудня 2022, 13:44

У Львові при комунальних підприємствах створять наглядові ради

Львівська міськрада

В комунальних підприємствах Львівська міськрада створить наглядові ради для контролю за витратами бюджетних коштів.

Таке рішення прийняли на останній сесії Львівської міської ради 22 грудня.

Про це в ефірі програми "Місто для людей" на радіо "Незалежність" розповів Петро Адамик, голова фракції Європейська Солідарність у Львівській міській раді.

За словами депутата, наглядові ради мають запрацювати протягом трьох місяців.

"Ми прийняли протокольне доручення, щоб протягом кварталу створити наглядові ради в наших комунальних підприємствах, зокрема критичної інфраструктури. Поясню, чому. У міста є кошти громади, ми хочемо їх раціонально використовувати. І виглядає це таким чином – ми вносимо у статутні капітали підприємств кошти, а керівники тих підприємств починають купувати ті чи інші речі, визначають пріоритети. Немає наглядових рад, які б могли сказати, чи це раціонально, чи нераціонально.

Для чого ми це робимо через статутні капітали? Бо в іншому випадку це громаді вийде на 20% дорожче через податок на додану вартість. Але водночас Держаудитслужба це трактує як порушення бюджетного законодавства, як нецільове використання коштів з боку керівників цих підприємств. Ми дали можливість знайти баланс, щоб кошти громади були під контролем, для того будуть наглядові ради" – розповів Петро Адамик.

Також під час ухвалення бюджету міста на 2023 рік виконавчому комітету Львівської міськради дали можливість приймати рішення без скликання сесії у питаннях витрат, які не перевищують 2 мільйони гривень.

"Ми зробили все, щоб чиновники Львівської міської ради мали всі повноваження закупити ті чи інші агрегати для критичної інфраструктури Львова. Також ми прийняли бюджет, де виконком має право розпоряджатись сумою коштів у два мільйони гривень" – додав Адамик.

Він запевнив, що депутати зробили все від них залежне до завершення року, щоб у наступному році місто було комфортне для проживання мешканців. Наступні кроки це вже робота працівників міської ради.

Нагадаємо, бюджет Львівської МТГ на 2023 рік депутати прийняли на сесії 6 грудня, а зміни до бюджету – на позачерговій сесії 22 грудня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.