Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 3 січня 2023, 14:50

В Україні призупинили закупівлі у системі ProZorro на час воєнного стану

Львів

Уряд призупинив електронні аукціони в системі ProZorro через російські обстріли енергетичної інфраструктури.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кабінет міністрів ще 3 грудня 2022 року прийняв постанову №1495, якою призупинив проведення електронних аукціонів в системі ProZorro через постійні обстріли об'єктів енергетичної інфраструктури.

Постанова набула чинності 3 січня 2023 року.

"Як відповідь на блекаути, ми тимчасово скасували електронні аукціони. Від сьогодні всі торги, які будуть оголошені в ProZorro, проводитимуться без аукціону. Тобто тендерна пропозиція учасника остаточна, і виграє той, хто дав найменшу ціну під час подання пропозиції" – заявила міністерка економіки Юлії Свириденко.

За її словами, в умовах відключення інтернету не всі учасники мали змогу торгуватись в аукціоні, а уряд повернеться до торгів, коли ситуація з електропостачанням стабілізується.

Правила проведення аукціонів змінені на час дії воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення чи скасування змін правил.

Нагадаємо, з 1 серпня 2016 року в Україні завершився повний перехід на електронні публічні закупівлі через систему ProZorro.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.