Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

житло для переселенців у Червонограді

loda.gov.ua

Вівторок, 3 січня 2023, 15:49

У Червонограді для переселенців облаштували гуртожиток

житло для переселенців у Червонограді

Під житло для 225 переселенців переобладнали гуртожиток Червоноградського гірничо-економічного фахового коледжу.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

У Червонограді під житло для переселенців облаштували гуртожиток Червоноградського гірничо-економічного фахового коледжу.

Тут облаштували 55 кімнат для 225 переселенців. Загалом на проведення ремонтних робіт виділили 20 млн грн: з обласного бюджету – 12,8 млн грн, кошти Малопольського воєводства Республіки Польща – 3,2 млн грн, кошти місцевого бюджету – 4 млн грн.

У гуртожитку провели капітальний ремонт покрівлі, замінили віконні блоки всієї будівлі, провели поточний ремонт 3-5 поверхів (внутрішні оздоблювальні роботи, улаштування дверних блоків, заміна системи водопостачання та водовідведення, електропостачання, опалення. Також в межах реалізації проєкту облаштували вхідні групи та хол, закупили та провели монтаж обладнання.

Частину меблів та побутової техніки для облаштування приміщень надали Міжнародний благодійний фонд World Vision International, CORE (Благодійний фонд Шона Пенна), ГО "Громадська ініціатива Допоможемо разом", УВКБ ООН, ЕPAM, ТОВ "Польський холдинг готельний".

Зазначимо, у Червоноградській ОТГ офіційно зареєстрували 6915 переселенців.

Нагадаємо, загалом з обласного бюджету на ремонт закладів для тимчасового проживання переселенців виділили понад 42 мільйони гривень. Також у червні 2022 року стало відомо, що Львівщина відремонтує за польські кошти два гуртожитки та ліцей для переселенців, один з них – гуртожиток Угнівського аграрно-будівельного ліцею.

Додамо, станом на 15 вересня 2022 року на території Львівської області офіційно зареєстрували понад 250 тисяч внутрішньо переміщених українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.