Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Sense Bank

dev.ua

Вівторок, 10 січня 2023, 15:22

Нацбанк не планує націоналізовувати банк Фрідмана

Sense Bank

У Нацбанку не бачать ознак неплатоспроможності "Сенс Банку" для його націоналізації.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Національний банк України не бачить ознак неплатоспроможності "Сенс Банку", який раніше називався "Альфа-Банк Україна", тому не бачить причин для його націоналізації,

повідомила перша заступниця голови регулятора Катерина Рожкова.

"Націоналізація системно-важливого банку можлива лише в тому випадку, якщо цей банк буде визнаний неплатоспроможним. На сьогодні ми не бачимо ознак, які загрожували б платоспроможності "Альфа-Банку" – наголосила перша заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова.

За її словами, тільки у разі втрати ліквідності банку НБУ буде змушений визнати його неплатоспроможним і, щоб уникнути потрясінь на фінансовому ринку, може вийти з пропозицією до Кабміну щодо націоналізації цієї фінустанови.

Зазначимо, з грудня 2022 року "Альфа-Банк" офіційно змінив назву на Sense Bank, щоб не асоціюватися з російським "Альфа-Банком". Частка у цьому банку належить російському олігарху, уродженцю Львова Михайлу Фрідману, який з 28 лютого 2022 року потрапив під санкції Євросоюзу.

А у жовтні 2022 року стало відомо, що Фрідман готовий передати Україні контроль над українським "Альфа-Банком".

Українська філія російського банку "Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.