Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

трамвай реклама

google.com

Вівторок, 17 січня 2023, 15:05

Забарило шукатиме дозволи на розміщення реклами на електроопорах

трамвай реклама

Роботи йому додало звернення львів’янина

Комісія транспорту, зв’язку та міської мобільності Львівської міської ради  сьогодні доручила директору департаменту міської мобільності Олег Забарило вивчити питання законності розміщення рекламних конструкцій на опорах контактної мережі у Львові.

Працюватиме в цьому напрямку й департамент економічного розвитку.

Про це Варіантам стало відомо з відеотрансляції засідання комісії, на якому першим питанням було розглянуто звернення громадянина О. Олексіва щодо розміщення реклами.

Олексів у виступі на комісії  закликав притягнути до відповідальності винних у невідповідному розміщенні рекламних засобів у межах міської забудови, а саме — на опорах контактної мережі.

Він повідомив, що  відповідно до закону про рекламу на опорах контактної мережі розміщення реклами заборонено.  Від профільних управлінь міськради він також не отримав документів, які підтверджують законність розміщення реклами на опорах контактної мережі у Львові. Натомість у відповідях   на його звернення чиновники адміністративно-технічного управління повідомили, що реклама на опорах контактної мережі встановлена згідно з дозволами виконавчого комітету Львівської міської ради, а самовільно встановлені рекламні конструкції не виявлені.  

Олексів висловив припущення, що термін дозволів на розміщення реклами на опорах контактної мережі не дійсний, бо був актуальним до 2018 року, а потім, як його було повідомлено,  договори на розміщення були пролонговані, однак документальних підтверджень цьому ніхто йому не надав. Раніше поліція за зверненням Олексіва видала припис демонтувати рекламні об'єкти, проте він так і не був виконаний, - розповів він.

Олексів очікує, що його звернення до профільної комісії зініціює перевірки правомірності рішень державного управління, і справедливості вдасться домогтися.

Нагадаємо, комісія культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків Львівської міської ради погодила виділення з бюджету 3 млн грн для підтримки проєкту "Львівські спортивні шкільні ліги".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.